Ny kyllinda - Coldflex

Det har kommit en ny kyllinda på svenska marknaden.

Coldflex


Det är en självhäftande gellinda som lindrar smärta och svullnad, kyler i flera timmar, ger inga frostskador, är enkel att förvara samt har 0 timmar karenstid.

Lindan kommer i en burk med skruvbart lock och ligger i en liten plastpåse där den ska förvaras när den inte används. Den kan, och egentligen ska förvaras i rumstemperatur, vilket gör att den är enkel att ha med överallt utan att behöva förberedelser. Den går att förvara i kylen, men inget nödvändigt. Absolut inte i frysen, då förstörs lindan.
I plastpåsen den kommer i ska den endast vara fuktig, den ska alltså inte ligga i vatten eller torka ut.

Lindan kan användas upp till 25 gånger med rätt förvaring.

Coldflex kan användas både för människor och hästar. Den är mjuk så den anpassar sig lätt efter kroppen, på t.ex. kroppsdelar som brukar vara svåra att behandla med kyla. Den är lätt att klippa i ifall man vill ha en smalare eller kortare linda.

Eftersom den är självhäftande behöver man inget att fästa den med, vill man kan man fästa lindan med ett varv tejp för att vara säker på att den inte går upp, om hästen t.ex. har den på sig en stund i boxen eller liknande.
Den ska inte överlappas med en padd då det kommer att hindra avdunstningsprosessen.

Till skillnad mot många andra lindor så drar Coldflex ur värmen från det t.ex. behandlade benet istället för att stänga in det. Därför kan man efter en stund känna att lindan blir varm, men det är värmen som passerar för att lindan sedan kan återgå till att bli kall och kylande.

Kyleffekten varar i flera timmar utan risk för kylskador.
Coldflex lindrar även smärta och reducerar svullnad.

I Sverige har Hammarbys fotbollslag fått testa Coldflex och är nöjda med den. Även många travtränare har börjat använda den.

Coldflex har även en självkylande filt för hästens rygg och kors, som används mycket i USA inom fälttävlan och galopp vid t.ex. värmeslag eller ömma musker.

Coldflex är studerad och testad i Tokyo.

I butik kostar Coldflex ca 300 kr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: