Ett bra läder del 2

Ett bra läder är färgat helt igenom - det kan man enkelt kolla i hålen på tränset, är hålen naturfärgade är det oftast ett träns av sämre kvalité där man inte lagt så mycket tid på att få det snyggt.
Svarta läderprodukter färgas, eftersom lädret alltid är ljust brunt från början, svart är alltså ingen naturlig färg. Brunt läder kan färgas till en viss del, men oftast har man använt olika varianter av att fetta in lädret för att få det mörkare. På det sättet utsätts det lädret inte för lika mycket kemikalier som ett svart läder och kan därför ses som ett mer friskt och ej så skadat läder.

Svart läder är alltid svart, det finns en nyans av svart. Brunt finns i hur många olika nyanser som helst vilket kan vara lite roligt att leta efter men blir oftast mycket frustrerande om man är så petig och måste ha precis samma nyans. Lättast är att hålla sig till samma märke så har man snabbt och enkelt samma nyans på allt.

Jag själv tycker personligen att brunt läder är roligare än svart läder. Ett brunt läder ser du åldras, det gör du inte med ett svart.
Brunt läder kommer alltid bli mörkare med tiden efter man behandlar det - det är helt naturligt!
Dock måste man tänka på att det bruna lädret är känsligare än det svarta! Svart är som sagt alltid svart. Brunt kan du till exempel inte ha på läderolja då det kommer mörka lädret kraftigt! Något som är viktigt att tänka på!

Nästa del blir sista, då tar jag upp hur man sköter ett läder på rätt sätt!

Kommentarer
Postat av: Warnmark

Sv; Det vet jag, har skrivit ett inlägg om hermes för ett tag sen :)

2009-10-29 @ 09:56:02
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Astrid

SV: ja gör gärna det!:)

2009-10-29 @ 10:20:44
URL: http://astridstraning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: