Kör försiktigt!

Det är många som inte tänker på detta. Att man faktiskt måste köra försiktigt när man kör med häst i släpet.

Många hästar är svårlastade och det finns oftast en enkel förklaring - folk kör som dårar med släp! Bromsa ner och kryp i svängar, rondeller och liknande!
Hästarna ser inte kurvan i transporten och många har även svårare att kunna hålla emot i svängen, tänk då hur det blir för en häst i transporten där föraren i bilen kör på som att det inte satt en trailer fast i bilen.

Har man själv stått i en transport (nej, gör inte det, det är förbjudet!) så tror man faktiskt att det går mycket snabbare än vad det egentligen gör.
Hästen är med om något obehagligt, inte konstigt att den inte vill bli lastad igen!

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Väldigt bra skrivet! Jag har åkt med många som kör enligt min mening på tok för fort. När man tror att man kör tillräckligt långsamt så ska man köra ytterligare lite långsammare. Nu när jag ska börja köra själv är det garanterat något jag kommer tänka på.

2010-04-02 @ 09:33:11
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: Cissi

Vi fick åka i transporten på ett ridläger när vi hade lämnat hinder nere på ridbanan, då på enskild väg och jag kan säga att det är rätt obehagligt. Man var verkligen tvungen att ha full koncentration på transportens rörelser, annars ramlade man direkt. Det var svårt, men nyttigt och man förstod verkligen hur jobbigt det måste vara för hästen.

Vi kör alltid väldigt försiktigt när vi har transport på bilen :)

2010-04-02 @ 09:56:32
URL: http://cizzis.blogg.se/
Postat av: Anna

Bra inlägg!

Det är inte bara själva rörelsen utan även ljudnivån ökar enormt mellan 80km och 90km.

Sluta dessutom att köra med transporter/släp på vägrenen för det är lätt att bli trängd eller att välta pga dåliga kanter. Vägarna har inte samma hållfasthet på vägrenen som själva vägbanan även om det är asfalterat.

2010-04-02 @ 10:24:50
Postat av: Matilda

Ja gärna! :D Eller så samlar vi ihop tillräckligt många så vi kan köpra detta! http://showjumper.blogg.se/2010/march/nan.html#comment

2010-04-02 @ 18:07:34
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Maja

min häst är på väg att lägga sig ner i svängar. Jag har åkt i transporten med honom en gång 500 meter för grimman var borta...

2010-04-04 @ 21:51:47
URL: http://horsiemaja.blogg.se/
Postat av: Lina

Här har du en som kör så sakta att folk häpnar! Min dam står dåligt, spec. i vänstersvängar, men börjar med tiden bli allt bättre. :) I rondeller och skarpa svängar, ex. avfarter är det oftast 1:an som gäller!

2010-04-05 @ 18:30:39
URL: http://sallberglina.zoomin.se
Postat av: Anna

Glömde tillägga att man ska ha förstärkta däck till släp. Ofta säger däckhandlare att det funkar med vanliga bildäck men det gör det inte!



De kallas oftast för Cklassade däck.

2010-04-08 @ 09:42:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: