Förhindra trasiga täcken

Förhindra kanske är fel ord, men kanske spara pengar på att slippa köpa nya täcken hela tiden!



Lägg heldre lite pengar på ett täcke med bättre ytterskickt än vad många "vanliga" täcken har.
Hööks till exempel, alla deras utetäcken har bara 600 denier, några har även bara 420. Horseware har flera täcken med 1200 denier vilket betyder att de har dubbelt så starkt yttertyg mot Höökstäcken. Försökt alltså att hitta så högt deniertal som möjligt.

Smeta in täcket med något som spakar äckligt. Något som är enkelt att bara spraya på är Crib Stop från Carr & Day & Martin.

Sysselsätt hästarna i hagen - ge hästarna fri tillgång på grovfoder, eller släng in grenar och kvistar de kan bita på istället.

Munkorg på hästen som biter. Låter grymt, men är det många täcken som går hela tiden så skulle jag personligen välja att antingen ställa hästen själv eller tillsammans med någon som inte behöver ha täcke eller sätta på en munkorg.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Jaha vad roligt! Det var hennes första L.b där =)

2010-01-29 @ 12:45:00
URL: http://sbhorses.blogg.se/
Postat av: Lamia - TÄVLING, VINN BENLINDOR FRÅN JHL

Sv: Också med turkos kant? Jag har ett nästan likadant, ett Global ;D fast det är med ljusblåaktig kant

2010-01-29 @ 14:03:09
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Louise

Har testat det mesta utan munkorg.. Tycker inte att de dyrare täckena håller bättre. Har täcken som Bucas och HW och de går isönder precis likafort som Hööks.. Kanske beror det på att våra hästar är VÄLDIGT lekfulla.. De får ha dubbla utetäcken istället; Ett som innetäcke och ett som vanligt utetäcke. Då gör det inget om det går lite hål på det! Sedan finns det ju våran älskade Silvertejp :)

2010-01-29 @ 18:34:58
URL: http://formone.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har hört att man kan sätta på Tabasco på de ställen som hästen äter...Är dock lite fundersam och har inte testat det...

2010-02-01 @ 21:53:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: