Hjälp din ridsportbutik!

Jag tycker det är mycket roligare att gå i en ridsportbutik, klämma och känna på produkter och kunna prova kläder, skor med mera, än att handla över internet.

Har ni tänkt på att ju mer ni beställer via internetbutiker desto sämre går det för de traditionella butikerna - de förlorar ju dig som kund för några varor och om det blir ju gå sämre ju fler som handlar online. Till slut måste butikerna stänga och de märks tycker jag.

Du kanske hittar något lite billigare på nätet, men du har inte möjlighet att prova produkten. Det är besvärligare vid reklamation. Det tar några dagar innan du får produkterna och alltid blir det inte billigare än att handla i butik för frakten brukar kosta ganska mycket, och alla expeditionsavgifter och vad de nu tar betalt för.
Dessutom har ju många butiker något form av medlemsprocent, om du handlar mycket hos dem eller ett visst antal gånger kan man få procent på sina köp.

Gynna butikerna!

Edit: Min tanke gick nog inte helt fram på rätt sätt, kolla gärna kommentarerna, tänkvärda texter!


Kommentarer
Postat av: Emma

Kan du inte berätta lite om dig själv och din utrustning som du använder och om din häst? :)

2010-01-10 @ 13:30:35
Postat av: Anna

BRA jobbat! Det är ofta att de lokala butikerna kan beställa hem saker som de inte har om det är något särskilt du behöver.

2010-01-10 @ 14:53:52
Postat av: Elin

Har inte tänkt på det där sättet när man handlar på internet, men det är sant. Mycket roligare att få testa grejerna i affären och veta att man blir nöjd och slippa behöva skicka tillbaka ngt tex. Bra inlägg :)

2010-01-10 @ 16:21:48
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag handlar faktiskt där det är billigaste (A). Man kan ju alltid prova i den lokala butiken och därefter handla via internet

2010-01-10 @ 18:50:44
URL: http://ryttarinnanmatilda.blogg.se/
Postat av: Bella

Håller med, ofta är det små butikerna himla bra. Man får en bra kontakt och kan beställa hem de sakerna som man önskar. Dessutom brukar man få möjligheten att veta om det är några nyheter på väg in eller själv kika i beställningskataloger=)



Men många ggr tycker jag att pris skillnaden blir FÖR stor för att man inte ska beställa på nätet. Är tillräckligt mycket kostnader som det är, och om det då skiljer flera hundra kr på exakt samma produkt...nja då handlar jag nog den grejen på nätet!

2010-01-10 @ 19:14:01
Postat av: caroline

men hur tänker du nu? 99% av alla webshopar i Sverige har också butiker då leverantörerna har det som ett krav för att överhuvudtaget få sälja deras produkter, detta är även vanligt förekommande utomlands.

2010-01-10 @ 21:03:08
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: caroline

jag håller inte med för de bästsäljande affärerna i sverige är alla affärer med stora butiker och vissa som tex Charlies har inte ens någon webshop. Skara hästsport en av de största har inte heller någon direkt webshop att tala om då dom vill slippa allt strul med reklamationer etc. Givetvis kan man försöka bevara lokala små ridsportaffärer men där jag bor finns det tex inga småbutiker utan bara stora butiker som alla tillhör topp tio bäst säljande.

2010-01-10 @ 22:04:04
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Hestbolaget

Måste ju bara kommentera denna tråden :) Vi har ju både gårdsbutik och webshop plus att vi säljer på marknadsgator vid olika tävlingar under säsongen. Förstår tanken och håller i princip med om det också. Men det är inte alltid så lätt att hitta en lokal butik som säljer just det märket man är intresserad av - och det är inte alltid så lätt att bara ta hem... Så därför är internet ett bra komplement till fysiska butiker. För att inte tala om när vi kommer ut TILL kunden på tävlingarna - snacka om uppskattat :)



Men... ni får gärna undvika coop, rusta, överskottsbolaget o gud vet allt som har börjat sälja ridsportsutrustning till dumpade priser. Det slår mot den lokala ridsportsbutiken!

2010-01-11 @ 09:28:13
URL: http://www.hestbolaget.se
Postat av: Lotta Corneliusson

Jag älskar också att gå i buktier, men många gånger är sortimentet dåligt, saknas storlekar, tar lång tid att få hem saker man beställt osv vilket är väldigt tråkigt.

Men försöker så ofta som möjligt köpa i butik

2010-01-11 @ 11:38:30
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: