Tvätta rätt

Många schabrak och täcken blir förstörda i tvätten för att de tvättas fel. Oavsett om man följer tvättråden krymper många schabrak osv.

Schabrak har iprincip alltid nu för tiden en eller flera passpoaler. Det är dessa som krymper lätt i tvätten och gör att kanterna viker sig.
Schabrak ska endast tvättas i 30 grader med milt tvättmedel. Måste man tvätta varmare ska man vara snabb när man tar ut schabraken blöta och dra i dem så länge de är blöta, då kan man påverka krympningen lite.
Kom ihåg alla kardborreband på schabraken, sätt ihop dem så river dem inte på materialet så det kan bli fult och noppigt.


Med täcken är det ännu viktigare att följa tvättråden och det är mycket viktigt att använda rätt tvättmedel. Det går inte att bara använda det första bästa på hyllan utan något som verkligen är gjort för det materialet.

Hjälp tvättmaskinen att försöka hålla sig hel efter diverse tvätt av hästsaker genom att använda silvertejp över alla spännen så det inte dunkar så hårt när täcken rullar runt i tvättmaskinen.


Jag hängtorkar all tvätt. Täcken ska absolut inte torktumlas.

Borsta av så mycket hår som det absolut går, så slipper tvättmaskinen bli helt proppfull med hår. Lägg in stora svampar tillsammans med tvätten så fastnar en stor del hår på dem.

Bor man så man delar tvättstuga ska man köra en tom tvätt eller tvätta en bunt svampar efter man är klar, så de som kommer efter slipper mänger med hästhår på sin tvätt!

Kom ihåg - följ alltid tvättråden som står på lappen på den saken du ska tvätta!

Kommentarer
Postat av: lolvira :DDD

Superbra tips: D

2010-07-29 @ 12:28:06
URL: http://lolviras.blogg.se/
Postat av: Josefin&Lotta

var med och tävla om att bli veckans blogg hos oss :) vialskarhast.blogg.se

2010-07-29 @ 13:18:46
URL: http://vialskarhast.blogg.se/
Postat av: Matilda

Måste bara säga att jäklar vad arg jag blivit om någon tvättat hästsaker i en vanlig tvättmaskin så kläderna blev håriga. :-o

2010-07-29 @ 15:28:28
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Lamia - TÄVLING PÅ BLOGGEN

2010-07-29 @ 16:17:50
URL: http://l
Postat av: Lamia - TÄVLING PÅ BLOGGEN

Jag måste också tvätta täcken idag... Råkade lämna stallkatten i sadelkammaren inatt så han har använt ett täcke som toalett :( haha

2010-07-29 @ 16:18:33
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Matilda

Det är samma häst som till vänster på headern Marci Mitras - Palfrenier. :)

2010-07-30 @ 08:04:40
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Verkligen jättebra tips! men en följdfråga, kan man tvätta ett täcke i en vanlig tvättmaskin? får det plats och blir det riktigt rent då, eller måste man ha en större? Då menar jag kanske ett fodrat regntäcke och större/tjockare täcken...

2010-07-30 @ 08:53:55
Postat av: Louise

Charlotte - Jag har tyvärr svårt att tro att maskinen klarar av det. Det beror helt på hur mycket den har plats till och orkar.

Absolut bäst är grovtvättmaskiner, de lite större.

2010-07-30 @ 09:42:27
URL: http://reitsport.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej! Du har helt enkelt Sveriges bästa hästblogg!! Utan tvekan, du skriver om allt mellan himmel och jord inom ridsport och allt är så smart, enkelt och sant! Alla tips är verkligen underbara, tror jag har läst igenom hela bloggen tre eller fyra gånger nu för att inte missa något haha. ;) Den är helt enkelt för j*vla bra! TACK / Jenny

2010-08-01 @ 22:23:52
URL: http://moeisback.blogg.se/
Postat av: EmbLeM

Jättebra råd

2010-08-02 @ 15:57:39
URL: http://emblems.blogg.se/hast

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: