Hur gör ni nu?

Jag känner mig lite fundersam just nu. Solen steker på dagarna och det är verkligen alldeles för varmt för hästarna att stå med täckena de släpps ut med.
Problemet är att det inte ingår täckesbyten i stallet.

Hur gör ni nu?
Jag brukar när jag är i stallet mitt på dagen ta av täckena i hagen så de får sola sig någon timme utan täcken.

Kommentarer
Postat av: E. Bengtsson

Jag gör allting själv i stallet jag står i. Åker dit på morgonen, mockar och fixar åt mina två hästar och när jag åker hem igen så tar jag av täcket på den häst som har täcket på sig. Då har det hunnit bli varmt ute och minusgraderna har blivit plusgrader. Sedan kommer jag dit till lunch igen (lunchfodring) och vid 14-15tiden så kommer "täckeshästen" in för det är ridning och sedan är han inne. Och då har det krypit nedåt i temperaturen igen...

2010-03-14 @ 10:02:18
URL: http://likeajoke.blogg.se/
Postat av: Agata

I nuvarande stallet ingår täckesbyten så hästen går utan täcke om det är soligt, kan även tillägga att de får komma ut vid 10 och in vid 7. Nu ska vi byta stallplats till en större anläggning och då får han gå med ofodrat regntäcke då hästen är oklippt och det blir varken för varmt eller för kallt.

2010-03-14 @ 11:52:23
Postat av: my

Vi låter hästarna vara nakna både inne och ute och de trivs dem alldeles utmärkt med! :)

2010-03-14 @ 12:16:58
Postat av: Jenny

Ja, det är verkligen jättesvårt att veta. Vi har fortfarande minus på morgonen, hos oss ingår det täckesbyten så jag brukar låta stallägaren avgöra om min pålle ska ha vintertäcket på el ett tunt skaltäcke.



Hade vi inte haft täckesbyte så hade jag nog gjort som du och tagit av täcket ett par timmar på dagen. Hur gör du med innetäcke? Har din/a pållar samma täcke dygnet runt?

2010-03-14 @ 12:22:42
URL: http://hastfest.blogg.se/
Postat av: Julia

Min ponny, som visserligen inte är klippt, står utan täcke dygnet runt. Det ingår inte täckesbyte i vårt stall heller, utan dom måste stå med samma täcke dygnet runt. Han har därför gått naken hela vintern, och trivs prima med det! Han får dock extra mycket grovfoder och jag ser till inte rykta "ordentligt" eftersom jag då tar bort fettet som håller hästen varm :P Nu lägger han öronen bakåt så fort jag lyfter ett täcke haha! När det regnar/snöar mycket har jag dock täcke på förstås, men nu när det är så torrt i luften och soligt ser jag ingen anledning att tvinga hästarna att ha på sig ett åtsittande täcke hela tiden.

2010-03-14 @ 16:33:44
URL: http://cassel.bloggsida.se
Postat av: Katarina

Jag brukar vara i stallet mitt på dagen, och klär då av Tea och ponnyn. Hästarna brukar komma ut tidigt, vid sex ungefär, och då har det ju inte blivit varmt i solen än..

2010-03-14 @ 17:37:27
URL: http://teaaftereight.blogg.se/
Postat av: Bella

Våra hästar går för tillfället bara ute em. Dvs utsläpp vid 11 när solen värmer och insläpp vid 16, så då löser sig täckesfrågan automatiskt. Annars får man se till att ha bra täcken som andas, ex bucas eller HW. När det börjar bli riktigt varmt ute brukar jag åka ut mitt på dagen så får hästen stå och lufta/sola pälsen någon timme!

2010-03-15 @ 08:17:15
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Emily

Jag har ju stallet hemma så jag tar av täckena vid lunch och så får de på sig dem när det är middag :) så de går ca 5-6h utan täcken på dagarna.

2010-03-15 @ 10:51:00
URL: http://memily.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: