Switch

Nu i betestider är det många som använder Switch Pour On. Hjälper mot knott och fästingar under en längre tid. Medlet rinner över hästen och lägger sig på huden och blir långtidsverkande.

Switch används på hästar som går på bete.
På en normalstor häst ska 40 ml användas, det blir fyra "korkar" som man ska hälla från mankammens början till svansroten.
Jätteviktigt att tänka på att om hästen ska ridas under betestiden ska det absolut inte hällas någon Switch runt sadelområdet, för då kan hästen få rejäla märken som till exempel brännskador.

Rekommenderat är att prova så att hästen verkligen tål Switch, man kan hälla lite strax ovanför svansroten några dagar innan man ska hälla på hela hästen. På 48 timmar bör eventuella reaktioner visa sig.



Switch har benämningen Bekämpningsklass 3 och behållaren ska inte slängas i vanliga soporna utan behandlas som miljöfarligt avfall.

Knott verkar den mot i 4-8 veckor och fästingar i upp till 4 veckor, sen beror det helt och hållet på hur vädret är. En häst som utsätts för regn och vatten efter ridning med mera kan behöva behandlas en andra gång lite tidigare.

Kommentarer
Postat av: jennifer

dom har ju slutat med min favorit, sprayen :(

2010-06-11 @ 14:24:51
URL: http://jenniferbergstrom.blogg.se/
Postat av: Mina

Switch är exemplariskt mot pälsätare också :D Min häst hade det för två år sedan, vi behandlade med Switch två gånger enligt förpackningen och sedan var de borta :)

2010-06-11 @ 14:54:36
URL: http://femgangare.blogg.se/
Postat av: julia

Jag skulle aldrig sätta på min häst något som klassas som miljöfarligt avfall.. kan ju inte vara speciellt bra för hästen om det är dåligt för naturen..! :S så tänker jag iallafall.

2010-06-11 @ 19:18:10
Postat av: Maja

Julia;

Tänkte precis skriva samma sak! Skulle aldrig känna mig trygg med att använda något miljöfarligt på varken min häst eller mig själv, hur effektivt det än må vara mot fästingar!

2010-06-12 @ 14:38:31
URL: http://causamremove.blogspot.com
Postat av: tilde

här känner jag mig lite kluven faktiskt...

Min ponny fick problem med knott för två år sedan, hon kliade av sig både man och svans och rev upp sig så hon blödde.

Hon hatade att gå heltäckad på SOMMAREN(!) och när hon var tvungen att stå i box på nätterna bröt hon sig ut. vi testade massa salvor och medel men inget funkade...

sommaren därpå testade vi Switch, hon kliade nästan inget alls, gick ute utan täcke dygnet runt och manen och svansen började växa ut igen från förra sommaren.

Jag använder nu Switch varje sommar, visst, det kanske inte är det miljövänligaste och mest "ogiftigt" men jag kan inte förneka att det funkar! Dock tkr jag man inte ska använda det om man absolut inte behöver ;)

2010-06-18 @ 16:36:10
URL: http://tildebergman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: