Spooks

Pratade med en i Marietorps monter under helgen. De visade ett nytt märke - Sppoks riding. Ett märke som flygits in från Tyskland på fredagsmorgonen och de är ensamma i Sverige om kläderna.Såg ni kläderna? Vad tyckte ni om dem? Provade ni något?

Kolla senskydden

När jag sätter på senskydd på hästen kollar jag alltid så att neoprenefodret nere vid kotan alltid är slätt då det lätt viker sig där, det kan ge skav!


Annexet

Lite bilder jag fotade under dagarna jag var där.
Globen!

Första dagen i Globen i år. :)
Sitter på läktaren just nu och bloggar via mobilen. Nyss sett Robert Whitaker vinna en bil.

Mässan är sådär, knappt hittat något... Göteborgs mässa är bättre, men det är ju alltid så.

Känns som det är någon fyndlåda här och där på 50%, med bara skräp. Annars är det mest 10% på något utvalt sortiment. 10% är ingenting, minst 20% bör det alltid vara på mässa, tycker iaf jag!


Planera din shopping i Annexet

Samma som förra året, ändrat lite bara! :)

Det gäller att vara förberedd! Det är mycket folk, det är trångt och det är stressigt!

För att komma in i Annexet måste du ha en biljett till någon av föreställningarna inne i arenan under dagen. Tidigare år har det varit att man kunnat ha biljett till söndagens kvällsföreställning men kommit in på fredagsmorgonen, men läser man tydligt på deras hemsida verkar det vara så att biljetten endast gäller samma dag. Någon som vet något?
Har du ingen biljett alls kan du i entré 3 köpa en biljett till Annexet som gäller hela helgen för 60 kr.

Entré 4 är ingången till Annexet!

Öppettider
Fredag ca 10:30 - ca 22:00
Lördag 09:00 - ca 22:00
Söndag 09:00 - ca 20:00

Läs igenom utställarlistan så du vet vilka som kommer så du kan planera lite vilka du helst vill besöka om du har begränsat med tid inne i Annexet. Du kan även kolla utställarskisserna för golvet och balkongen så du lätt kan orientera dig när det är mycket folk (eller när man tappat bort den man är där med och ringer och frågar vart den är).

Gillar du inte när det är trångt ska du hålla dig därifrån när det är paus inne i arenan. Det brukar finnas program vid ingången till arenan där du kan kolla när pauserna är beräknade.
Kvällarna är också mycket folk. Då har de från morgon- och dagsföreställningarna stannat kvar för shoppingen! Stå lite och häng på låset på morgonen för att kunna gå när det är som lugnast.

Alla tar inte betalkort, men många gör det. Generellt är det de som har lite dyrare produkter (Skara Hästsport, Charlies Häst&Hund osv) som tar kort, de mindre montrarna brukar hållla sig till kontanter så har det förberett innan då det inte finns en bankomat inne i Annexet. Det finns flera utanför Globen, men de har en förmåga att få slut på pengar väldigt fort (vem klarar egentligen av hysteriska hästmänniskor med shopping i sikte?).

Och kom ihåg - ett glatt humör! Det är mycket intryck och man blir trött av att gå runt och runt och det blir varmt och trångt så gå ut och ta en paus - glöm inte att äta och dricka något så orkar du längre!


Utställarlista Annexet 2010

Pust! Skrivit av alla utställare som kommer till Globen, så här är en lista.

A-betong
AB Bruksbalken
All4horseNrider
Annies Art
Aspen
Back on Track
Berga Naturbruksgymnasium
Bero Rid & Sport
Boett
Boj Transportvagnar
Borga Plåt AB
Böckman Center
Börjes Tingsryd
Charlies Häst & Hund
Dekorum Text
Design by Slemeling AB
Djurgymnasiet
Don Marc
Drakboda Consulting
Dressyr Catrin Henriksson
Egmont Kärnan
Eldhestar
Equerry AB
Equi Safe
Filippa's Ridsport
Fixabrodyr.nu
Fix-Universal
Flyinge Hästsport Outlet
Gela
Grand-Prix.se
Greenways Travel
Henrikssons Ridsport
Horse House
Horse International
Häst & Sportresor
Irradia AB
Islrider
Jernboden
Jesper Orells
Jordbruksverket
Kg-Produkter
Kings-net
LRF Media
Lyckås Ridsport
Marietorps Ridsport
Modern Horse
Myrby Mekaniska
Nielsen
Nightmare
Nykvarns Ridsport
Petex i Borås
Piskmakaren
Pol-horse
Ridskolan Strömsholm
RS Produkter AB
Safety Systems
Sjöhagen Wear
Skara Hästsport
St. Hippolyt
Stableline Sweden
Stallboken
Stall Liljegården
Stigbygeln
Stockholm Ridsport
Strömsbergsgård
Styrbjorn Power AB
Sverigetäcket
Tattini.se
Tidningen Ridsport
The Animal Lovers Store
Thermobar
Topriders
Tumbleweed AB
Varbergs Ridsport
Venalcus AB
Åsandby Häst & Ridsport

Brrr!

Usch, det är så kallt ute! Var ute och skrittade i skogen i morse. Tur så hade jag min filt över mig själv och hästen och mina nya snygga Kingslandstrumpor från bästa AB Nian Hästsport! :D


Vinterbroddar

Nu har ju snön redan hunnit till Sverige några gånger. Här söderut smälter det bort fort men i norra delarna ligger det kvar. Jag är imponerad av er som orkar bo där det är vinter mer än halva året! Brrr!

Fått lite frågor om broddar så kan skriva lite om de. Tyvärr så är kameran iväg på lagning så det blir inte så mycket bilder.

Vinterbroddar är något många använder sig av. Man brukar säga att om hästen har skor ska den ha broddar, det blir så halt utan.
Då kan man få mothugg att hästarna lätt skadar sig i hagen när de busar. Men det är bättre att få en broddskada, som oftast är något ytligt än att hästen halkar iväg med ett ben och får en fläckskada.
En vän till mig fick avliva sin häst efter att den halkat på en större isplätt då hästens framben gled isär, som att hästen gick ner i split/spagat eller vad det kallas.

Man kan ju vara försiktig med att ha broddar på hästarnas bakhovar om man ska släppa ihop nya hästar, men man kan ju också så långt man kan undvika att göra det när det är som mest halt.

En normal vinterbrodd har en kärna i mitten som trycks ner i isen, den kan vara trubbig och även spetsig. Den spetsiga ger något bättre grepp på is.
För mig är en normal vinterbrodd 8-10 mm hög.

Hur många broddar man har i varje hov varierar. Jag tycker att hästen får en onaturlig vinkel om de bara har två, men så kort tid de utsätts för den vinkeln när de står på stallgång eller liknande är inget som skadar. Heldre två än inga alls.
Jag använder alltid fyra stycken, två i trakterna (ofta 10 mm) och två i tårna (5-6 mm).

Använder man fyra brodd i varje hov ska man vara noga med att de i tårna ska vara kortare än de i trakterna, för att få en glidyta, att hoven kan glida något så det inte blir så stumt varje gång hästen sätter ner hoven, det kan ge skador i benen hos hästen.

Det finns många olika märken på broddar (som allt annat...) så det gäller att kolla upp vad de är gjorda för.
En normal vinterbrodd är gjord för att klara sig bra på is.

En brodd som många använder är Elitbrodden, lite dyrare än andra broddar (normalpriset för en vinterbrodd är 5-6 kr/st, Elitbrodden kostar ungefär 9 kr/st). Det många inte vet är att Elitbrodden är en brodd gjord för att användas på snö. Jag hör ofta folk beklaga sig över att någon Elitbrodd gått av - det beror ju på att de använts när det inte varit snö, utan bara hård mark och is.


Snart Globen!

Snart är det dags för Stockholm International Horse Show i Globen, Stockholm igen, mindre än två veckor.
Ska ni dit?

Vad planerar ni att köpa i så fall?

Jag har nog egentligen ingenting på min lista, än iaf... :)
Men host och harkel så lyckas man alltid hitta något (läs: för mycket) ändå.

Uppdateringar!

Hejsan!

Jag har förstått att jag är så saknad. Jag har inte mycket på lager så kan ta några dagar att få igång det hyffsat igen, men jag lovar. Jag ska börja blogga och uppdatera igen!

Jag tar jättegärna emot tips på vad ni vill läsa om så jag har lite att skriva om!

RSS 2.0