Sladda ridbanan

Olika underlag behöver olika skötsel.

Vissa underlag packar sig så mycket att de behöver harvas ofta och andra behöver bara sladdas på ytan en gång om dagen eller någon gång i veckan medans andra kan vara helt självskötande i skötseln.

När man harvar underlaget så använder man sig av ett släp som gräver sig ner i underlaget så det luckras upp och inte blir lika packat och hårt längre.

Sladdar gör man för att jämna till den översta delen av underlaget, så det blir jämnt.Det är en vetenskap detta med underlag och hur det ska skötas. Vad jag vet ska man alltid harva och sladda i cirklar för att underlaget ska bli så bra som möjligt.

Vad har ni för underlag hos er? Hur sköts det?

Kommentarer
Postat av: sara

vi har något slags gummi bitar. :P

2010-09-12 @ 09:24:24
URL: http://theponnyryttare.blogg.se/
Postat av: Maria & Pearl på äventyr-BLOPPIS PÅ BLOGGEN

sand och grus:) harvas ett par gånger i veckan :)

2010-09-12 @ 10:53:03
URL: http://mariagustavsson.blogspot.com
Postat av: Lina

Bygger bana just nu! Skulle tacksamt ta emot tips på egengjorda sladdar. :)

2010-09-12 @ 11:48:47
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Emily

Vi har en totalt värdelös paddock som inte sköts alls nu ;) Den ska fixas till snart så den blir bra. Just nu består den av alldeles för mycket sand och sedan stenmjöl ovanpå som gått igenom och bildat gropar så den är som en mjuk bergochdalbana. Rena mardrömmen att rida i :P

2010-09-12 @ 11:54:29
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Lamia - Hästsport

Vet inte vad vårt kallas, men det är flera olika lager som är gjort spec för hoppning. Så det är riktigt bra underlag, dock är vi sämst på att sköta det och äger inte ens en riktig harv....:$

2010-09-12 @ 13:22:41
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Maja

Våran ridbana är sand, men har inte harvats på flera år, därav utseendet... Det är gräsigt som tusan där inne, men underlaget är faktiskt helt ok! Bara ett hörn som är mjukare än de andra och lite hårt i ett hörn. Men denna ridbana funkar utmärkt ändå!

2010-09-12 @ 16:40:00
URL: http://horsiemaja.blogg.se/
Postat av: mikaela

Vi har havssand och fibrer, samma som jan brink har. Har dock glömt bort namnet helt. Riktigt bra är det iaf. Alla tar bort sin skit när den görs och sedan görs den iordning ordentligt 1 gång i veckan, slätas ut, vattnas, harvas osv :)

2010-09-13 @ 14:54:19
URL: http://mikaelaandersson.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Vi har ett helt värdelöst underlag i ridhuset (gammalt som gatan) som typ inte sköts något alls. Vi som rider där är tillsagda att kratta spåret efter oss och det görs rätt så bra men sen är det slut på skötseln :(

2010-09-14 @ 09:46:52
URL: http://hastliv.blogspot.com
Postat av: tessan

Vi har flera olika lager med sand men "huvudlagret" är en sand/flis blandning som jag vet finns i många ridhus, Jag tycker det är riktigt bra, vi får vattna rätt mycket på sommaren och harva nästan en gång om dagen då det även är ridskola så det är mycket hästar som går på spåret och underlaget måste underhållas väl.

2010-09-14 @ 18:10:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: