Välj rätt grimma

Om man nu av någon anledning måste ha grimma på hästen i hagen får man se över det lite extra. Den ska så klart sitta korrekt, vara fodrad så hästen inte får skav och gärna någon form av säkerhetsgrimma.

Lädergrimmor är ett bra alternativ i hagen. Lädret går lättare sönder än nylon så fastnar hästen kan den förmodligen dra sönder grimman utan att få brännskador om något ben fastnat i grimman.

En grimma med spänne till nackstycket som inte har en pinne går oftast upp om en häst drar, så de är lite smartare att använda i hagen.


Använd helst en grimma med sånt här spänne, om hästen fastnar i hagen så kan den dra sig loss. Även i stallgången, den släpper inte på en gång, men om hästen inte slutar slita sig måste den komma loss och då släpper denna.

Kommentarer
Postat av: Emily

Horsewares säkerhetsgrimmor är ju bra, eller som den modellen du gjorde med nyckelringen :) Jag har aldrig grimma i hagen på mina hästar, har för mkt träd osv så risken att fastna är stor! Har hänt att jag haft det på busig häst eller under jakten en grimma med reflexer :) Men annars inte.

2010-09-07 @ 17:48:32
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Nadja

Vi hade en grimma med sånt spänne på bilden, i hagen på en tinker.de gick med ett annat sto, som tog tag i flärpen som blev över, och drog.Vi hittade tinkern flämtandes på marken, med grimman allderles för hårt spänd, hon kunde kanppt andas, och hade panik. Vi föeaökte nå fram till stoet för att ta bort grimman, men hon bara sparkades, det var farligt.Inget snack om saken, bara hämta geväret, och skjuta hästen. Hon höll på och strypas.jag har bara spännen med piggar efter den händelsen, som hände för ca 2 år den.

2010-09-08 @ 11:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: