Catago

Alla har nog ett par av dessa skydd, vad de nu än må heta. Catago, John Whitaker, Lami-Cell med mera. Kärt barn har många namn!

Många vart nog avskräckta för ungefär ett år sen när det börjades skriva mycket om att bakskydden faktiskt fungerar som teknikskydd.
Teknikskydd, skydd som används för att förbättra hästens bakbensaktion i hoppningen ska endast användas vid planerade tillfällen då man gör en speciell övning eller liknande. Detta för att hästen, som inte är van att behöva anstränga bakbenen och bakdelen på det sätt den tvingas utöva med teknikskydd gör att hästen snabbt blir mycket trött i bakdel, länd och rygg och får mjölksyra.

Kollar man på de som rider med teknikskydd på tävling sätter på dem när det är något eller några språng kvar att hoppa på framridningen och så slits skydden av direkt när hästen gått ut från tävlingsbanan.




Kommentarer
Postat av: Jolin

Tycker det är tråkigt att se hur många som använder dem som vardagsskydd, och har dem även när de inte ens hoppar. Själv använder jag mig inte av dem alls (eftersom jag inte hoppar i någon större utsträckning), och jag tycker att om man ska använda dem så ska det göras på precis det sättet du beskriver i inlägget.



Gillar din blogg :) .

2010-01-25 @ 23:39:37
URL: http://pirouette13.blogspot.com
Postat av: annie

jag ser typ aldrig nosgrimmor från de "finare" märkena. Söker man tex efter dyon nosgrimma kommer det typ ingen som säljer dem lösa, får kolla scandinavium :)

2010-01-26 @ 07:47:55
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: annie

vill se bilder på öb tränset :)

2010-01-26 @ 07:49:52
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: annie

blir tandläkare idag och metallbett från och med nu :)

2010-01-26 @ 07:56:40
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tror Skara hästsport kan ha lösa dyon

2010-01-26 @ 11:31:08
Postat av: Pernilla - en liten blogg om mig och min häst m.m :)

Hur menar du nu? Är det inte bra med såna bakbenskydd? Jag använder endast såna.

2010-01-26 @ 12:36:14
URL: http://tintin.devote.se
Postat av: ponnymamman

Bra inlägg!

Tkr det ligger ett stort ansvar hos ridsportaffärerna! De borde i allmänhet absolut vara duktigare att informera vad det är de säljer egentligen, särskilt när det gäller utrustning som används i korrigeringssyfte lr likn...

Trevlig blogg!!!

2010-01-26 @ 12:36:33
URL: http://envanligponnymamma.blogg.se/
Postat av: Ina

Bra!

Tycker det är jättesynd att de blivit så vanliga. Jag är ingen expert på dess effekter, emn efter vad jag läst så ska det ju inte vara så himla bra att använda till vardags - t ex våra skolhästar har sådana skydd varenda gång de rids.

Tycker det är himla synd som sagt, ifall det är så att det har en negativ verkan i vardagslag, att de är så populära och används i tid & otid.

2010-01-26 @ 16:19:22
URL: http://iinah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: