Två tyglar

Det är svårt att rida med två tyglar och på några bett krävs det att man kan göra det, främst på kandar men även pelhambettet är gjort för två tyglar.

Istället för att börja rida på ett stångbett med två tyglar så kan man lära sig hantera två tyglar genom att fästa en extra tygel i det vanliga tränsbettet, gärna i en annan färg eller nyans mot den andra tygeln så man enkelt kan skilja på dem!

Man bör inte rida med dubbla tyglar om man inte har 100% koll på vilken tygel man rider på och drar i. Allt för många rider tyvärr för mycket på stångtygeln och ibland bara(!) på den.


Kommentarer
Postat av: ASTRIDS TRÄNING

sv: vad menar du med ploppbett? :)

2010-05-02 @ 21:23:31
URL: http://astridstraning.blogg.se/
Postat av: Karin

Tack för en trevlig blogg! Du vet verkligen vad du talar om!



Ytterliggare tips när det kommer till att rida på dubbla tyglar; Att ha olika struktur på tyglarna är bra, då kan man lätt känna skillnaden. Sätt en gummi/hunter/flätad el liknande på bridongen och en slät på stången. Olika tjocklek är även bra. Testa dig fram så att du hittar den fattning av tyglarna som passar dig bäst, där du har kontroll över vilken tygel du rider på. (Själv föredrar jag klassiskt, med bridongen mellan lill- och långfinger samt stången mellan ring- och långfinger)

2010-05-02 @ 23:59:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: