Krafft Protein nu Muskel

Krafft Protein byter namn till Krafft Muskel och blir även i en mindre säck.
Krafft Protein har funnits i några år och för något år sen kom Krafft Pluss Protein och det gjorde att många blandade ihop dem (Pluss är dyrare) och samtidigt som Krafft nu förbättrade fodret passade de även på att byta namn från Protein till Muskel.

Krafft Muskel har något högre värden än vad Protein haft och därmed kan man få ut lika mycket protein ur en mindre mängd foder.




Protein är huvudsaken till att hästen (och även vi människor) ska kunna bygga muskler. En häst som är tunn i hullet behöver energi(fett) för att få upp hullet, men även protein för att kunna bygga upp kroppen.

Hur mycket protein en häst kan tänkas behöva får man utgå efter sitt grovfoder - det vill säga hö och hösilage. För att kunna få reda på exakt vad som behövs måste man göra en analys på fodret. Det kostar några hundralappar och tack vare det får man på papper vad hästen behöver, och därmed kan man spara mycket pengar om året på att slippa fodra med diverse tillskottsfoder som inte behövs. Man får ju även reda på eventuella brister i höet så man kan räkna ut hur mycket av diverse tillskott hästen behöver för att må bra.

Ett bra proteinfoder många använder sig av är Lusern, men det innehåller inte lika mycket protein i den mängd som Krafft Protein/Muskel gör som är mer koncentrerat och därmed kan hästen få i sig mycket protein på en mindre mängd foder, än att man till exempel försöker tvinga i hästen 30 kg hö per dag för att få vettiga mängder av protein om man har ett sämre hö.

Krafft Muskel... Intressant namn måste jag säga!
Det är inget foder som kommer göra att muskler pluppar upp på hästarna som äter det. Som jag brukar säga - strunta i vad det heter - kolla innehållet!

Kommentarer
Postat av: Emily

Håller med om att det var ett lite roligt namn haha :) Jag brukar använda Krafft Rider till ponnyerna hemma men det namnet är ju med lite småknasigt haha, borde nästan heta Krafft Ponny eller nått istället :P

2010-07-30 @ 10:11:48
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Rebecca

För en okunnig låter det säkert väldigt bra. Vilket garanterat är tanken bakom, delvis åtminstone.

Jag ger mustangs proteinpellets, är mycket nöjd med det.

2010-07-31 @ 09:37:09
URL: http://escana.blogg.se/
Postat av: EmbLeM

Spännande :)

jag har för mej att vi i vinter har gett Krafft Protein till Shakiro för att försöka få honom att kunna bygga lite.

Men har du nån koll på hur mycket energi och sådär det är i den här nya Krafft Muskel? Problemet med Shakiro är att han egentligen skulle behöva en massa mat för att kunna bli lite större och kunna bygga muskler, men både han och hans mor är så att minsta lilla för mycket energi i maten så blir det cirkus i huvudet. Vet inte om det har med arabhjärnan att göra ;) Men så blev det iaf när han fick äta ett lite blötare ensilage än de vanliga lite torrare, och så blev det helcrazy, och det är ju inte heller lätt när han bara flyger och far i luften.

Om inte foder är något bättre alternativ, har du någon superövning du kan tipsa om för att bygga ryggmuskler? Vi jobbar och jobbar men han lyckas aldrig lixom bygga upp ryggen och ovansidan. Han är förvisso 75% engelskt fullblod vilket gör honom rätt tunn om manken, men något borde han ju kunna bygga tycker jag. Han är 8 år nu

2010-08-02 @ 16:05:23
URL: http://emblems.blogg.se/hast

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: